HTML

Bordányi Borostyán Dalkör honlapja

A Faluházban működő dalkör fellépéseiről, kapcsolatairól, próbákról és a készülődések folyamatáról, a dalkör jelentősebb eseményeiről.

Friss topikok

Linkblog

A III.Bordányi Népzenei Találkozó

2009.12.11. 20:09 borostyandalkor

Már hagyományként került megrendezésre a harmadik Népzenei Találkozó községünkben.Az elmúlt időszakhoz hasonlóan,ebben az évben is a környező településeken működő népdalkörök mutatták be egymásnak ill. a vendégeknek, milyen csodálatos ajándék a népzene. A hagyományoktól abban azért eltért,hogy  mostani találkozó nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen a Csókai Csalogány Asszonykórus és a

Rákóczi Férfikar is bemutatkozott és előadásukkal elkápráztatták a hallgatóságot.

A találkozó 2008.április 5.-én 15 órakor kezdődött a vendégvárással.A vendégek és a házigazdák régi ismerősként üdvözölhették egymást, hiszen nem először találkozhattak már közös rendezvényeken. Az első műsorszám a Mórahalmi Parasztkórus és a vendéglátó Bordányi Népdalkör közös produkciója volt,a reneszánsz korból származó Tavaszköszöntő-t énekelték három szólamban.Vezényelt: Mócsán Mária.

Balogh Ferenc Bordány Község Polgármestere hivatalosan megnyitotta a rendezvényt és méltatta a hagyomány értékét ,amely megteremtődött községünkben.

Ezen a délutánon 11 produkciót láthattunk, hallhattunk. Az első fellépő a házigazda,a Bordányi Népdalkör volt. A csoport vezetője Farkasné Illés Mária- aki egyben a rendezvény fő szervezője volt, neki köszönhetjük azt is, hogy a mi kis falunkban ilyen színvonalas és zeneileg gazdag programon vehettünk részt- röviden bemutatta a dalkör életútját. Ezekkel a szavakkal fejezte be: szeretjük a vidámságot,a dalolást, ezt az utat sajátunknak érezzük, és úgy gondoltuk, most már elérkezett az idő arra, hogy nevet válasszunk magunknak. Több lehetőség közül a többség javaslata alapján a BOROSTYÁN név mellett döntöttünk.(A szó a bort és ostyát is tartalmazza!)

Kedves Barátaink! Fogadják szeretettel a Bordányi Borostyán Népdalkört, fogadják szívükbe, mert     

  "Minden ember szívében dal van,

És saját lelkét hallja minden dalban.

S akinek szép a lelkében az ének,

                           Az hallja mások énekét is szépnek." /Babits Mihály/

Ezt követően folyamatosan váltották egymást a csoportok a színpadon.Szebbnél szebb dallamok, igényes előadások, melyek alatt a hallgató szivében újra felelevenedett a népi hangulat, a szabadon szárnyaló dallamvilág, amit csak a népzene adhat a léleknek.

Sok szép hasonló élményt kívánok valamennyiünknek!  Szilágyiné Tari Gyöngyi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borostyandalkor.blog.hu/api/trackback/id/tr801591195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása