HTML

Bordányi Borostyán Dalkör honlapja

A Faluházban működő dalkör fellépéseiről, kapcsolatairól, próbákról és a készülődések folyamatáról, a dalkör jelentősebb eseményeiről.

Friss topikok

Linkblog

A 2008-as év a tekerőlantos Bordányi BOROSTYÁN Dalkör életében

2009.12.11. 21:59 borostyandalkor

"Nyenyere a kenyere" hirdeti a régi mondás, amely a mai világban, a mi korunkban már nem állja meg a helyét. Így nem vonatkozik ez a mi tekerő lantosunkra,Juhász Dezsőre, és a dalkör többi tagjára sem. Bennünket a dalolás, az éneklés, az együttlét öröme tart össze, a jókedv a fizetség a fáradtságért, időért. Kodály:Kevés dolog van a világon, ami annyi örömet adhat, mint amikor művészet születik több ember közös erőfeszítéséből."

Összejöveteleik többségét a hetente tartott próbák teszik ki, változatosságot a fellépésekre, a szereplésekre való készülődés jelent. De gyakran dalolunk saját örömünkre, gondjaink, szomorúságunk vagy éppen jókedvünk kifejezésére, lelkünk, gondolataink rendezésére egy közösen elfogyasztott vacsora mellett. 

Ülj le ahol énekelnek,

Daluk nincs a rossz embereknek!/Goethe/

2008-ban a következő fellépéseink voltak:februárban a Szatymazi Mozgáskorlátozottak jótékonysági rendezvénye, márciusban a Passió a Templomban, majd a Kúltúra Napja következett.

Áprilisban a III.Bordányi Népzenei Találkozót rendeztük meg, szerepeltünk a Zsombói borfesztivállal egybekötött dalostalálkozón. Nagy izgalommal teli jelentős esemény volt számunkra a KOTA XIV.minősitési szakaszában való megmérettetés, melyen a tekerős Bordányi Borostyán dalkör ARANY fokozatot ért el.    

Májusban szerepeltünk a Falunapok rendezvényen, majd énekeltünk a Forráskúti Dalostalálkozón.    

Júniusban az óvodás néptáncosok zárófoglalkozását tekerőlanttal, citerával,énekkel segítettük,és felléptünk a Nyugdíjasok Regionális találkozóján.

A nyári hónapokban népzenei táborokban Ópusztaszeren, Lajosmizsén vettünk részt.      Szeptemberben énekeltünk a helyi Főzőfesztiválon és Csókán a Kárpátmedencei kórusok találkozóján.  

Októberben Üllésen, novemberben Mórahalmon szerepeltünk.   

 

Decemberben karácsonyi dalokat énekeltünk a nyugdíjasok ünnepségén és Szenteste a Templomban.

Az elmúlt évben is sokat tanultunk,minden fellépés élmény, tapasztalatgyűjtés és minden készülődés, gyakorlás egy erőpróba valamennyiünknek fizikai,értelmi,lelki szinten.

Köszönet mindenkinek, aki segít dicsérettel,anyaigiakkal, jó szóval,hogy minél nagyobb örömmel adjuk tovább szépapáink örökségét.

"Embernek ének őrzi az időt, 

Ez tartja számon minden eleinket,

Hallgass meg egy semmicske éneket,

S szíve járását hallod az időnek!"    /Ratkó J./    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borostyandalkor.blog.hu/api/trackback/id/tr311591470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása